Thursday, September 29, 2016

Testimoni Secret Correa

KURUS TAPI BERKOLESTROL
_____________________

Ramai yang tak tahu
Kurus berkolestrol
Lebih bahaya dari mereka yang gemuk tapi sihat

K.Nora pilih SC untuk atasi masalah kolestrol
Ternyata sc sgt2 membantu
Kolestrol mula berkurang dan badanmula reshape

Alhamdulillah...sc benar2 membantu saya untuk kurus dan sihat

Anda juga macam saya?
Anda wajib gunakan sapuan sc ni untuk atasi masalah kesihatan anda

Taip SC dan hantarkan ke 
Untuk dapatkan harga promosi dr mereka

#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#PengedarWanted
#AgentWanted
#DropshipWanted

Tuesday, September 27, 2016

Padah ubat kurus

Berhati-hati ketika memilih produk KURUS
Secret Correa sangat selamat digunakan..



Bestnya tak panas,
Tak pijar
Tak melekit
Tak berbau

Lagi best feedback pengguna hari2 kami terima

Nak cuba #LosyenKurusSejuk first in Asia

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#SecretCorrea
#LosyenKurusSejuk
#StokisSecretCorreaAsia
#kurus 
#kurustanpaubat 
#cantikselepasbersalin 
#wanita 
#wanitahariini 
#kurussecarasihat 
#pengedarwanted
#agentwanted
#dropshipwanted
#income 
#sideincome 
#sideincomemalaysia
#pendapatanpasif 

Sunday, September 25, 2016

Punca gemuk air

APAKAH PUNCA GEMUK AIR ??



1. KURANG AIR / KURANG MINUM AIR
-apabila badan kekurangan air.. badan akan memberi signal kepada otak bahawa badan kekurangan air...jadi badan akan memerangkap air dalam badan untuk kegunaan kecemasan

2. DIET HARIAN TINGGI GARAM
-apabila kita cenderung kepada pengambilan makanan yang masin & masam dalam diet seharian... ia menghalang penyerapan air ke dalam sel badan

3. SINDROM PRA HAID
-wanita menghasilkan jumlah estrogen yang besar semasa kitaran bulanan haid mereka....ini menyebabkan takungan air badan meningkat ketika wanita haid.. air akan terkumpul (edema) di beberapa bahagian terutamanya perut dan lengan

UNTUK MENGELAKKAN / MENGATASI MASALAH GEMUK AIR...

๐Ÿ‘‰ pastikan pengambilan air secukupnya

UNTUK KESAN TERBAIK
๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡

amalkan bersama sapuan LOSYEN KURUS SEJUK SECRET CORREA
☺️๐Ÿ˜€

#Whatsapp +601111983461
#StokisSecretCorreaAsia
#TopLeaderSecretCorrea
#SecretCorrea
#TeamIedaMizan
#PengedarWanted
#AgentWanted
#DropshipWanted

Saturday, September 24, 2016

Dagu runcing

Ada tak kawan2
Yang badan kurus elok je



Tapi muka TEMBAM DAGU BERLAPIS
PERUT TERNAIK CIKIT๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ Bukan apa.. cek cuma nak habaq
Losyen SC yang berkolagen ni
Buleh runcingkan muka yang BOOLAT tu
Takyah risau kulit muka terbakar 
Juga boleh mengembalikan perut comel anda kepada lebih comel

Sebab SC ni sejuk sangat2
Lepaih sapu rasa mcm kita letak ais
X dan seminggu hilang habis
.
Lemak2 bawah dagu dan kat pipi & perut 
Kulit pun licin mulus ja
.
TERPESONA | MEMPESONA I SEJUK JER
.
Whatsapp +601111983461
Whatsapp +601111983461
Whatsapp +601111983461

#TeamIedaMizan
#SecretCorrea
#LosyenKurusSejuk
#StokisSecretCorreaAsia

Friday, September 23, 2016

Testimoni Secret Correa

Sis kita ni guna 3 minggu turun 1kg 1/2
Walau pon turun skit je
Tapi sis ni hepi sangat sebab 
Bj masa anak dara dah boleh pakai



So..... dua konklusi di sini
Losen kurus sejuk secret correa 
1. Turunkan berat badan
2. Kurangkan inci 

Klu berat x turun sila check inci ye uolls
Losen sc semakin dikenali...stok semakin susut
Dapatkan segera sebelum kehabisan


#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#TopLeaderSecretCorrea

Jus kasturi

JUS KASTURI - sesuai untuk turunkan berat badan




Bahan-bahan

1 biji oren sunkist

1 biji epal hijau

5 biji limau kasturi (jusnya shj)

4 biji limau kasturi (dibuang biji dan dikisar bersama kulit)

gula ikut  kesukaan

4 biji asam boi

Ais


Cara-cara


1. kisar 5 bahan pertama sehingga halus

2. tambahkan asam boi dan ais sebelum  dihidang


Pssst- Nak extra action sapula LOSYEN SECRET CORREA !!!!


๐Ÿ“ฒ+601111983461


#TeamIedaMizan

#SecretCorrea

#LosyenKurusSejuk

#StokisSecretCorreaAsia

Thursday, September 22, 2016

Testimoni Secret Correa

"MASALAH KAK SHIMA DAH SETEL!"
.

Kak Shima sendiri dah LOSS 15 KILO berat badan tau. Sampai dah kurus pun tak sedar!
Bestnya STRETCH MARK Kak Shimapun xde..

Syukur..

Nak tahu rahsia kak shima

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#TOPLEADERSECRETCORREA
#SecretCorrea

Wednesday, September 21, 2016

Protein Sayur

Berikut adalah sumber protein sayur







Punca kerosakan buah pinggang

INFO KESIHATAN: KEROSAKAN BUAH PINGGANG


Penyakit kerosakan buah pinggang atau kidney failure sudah menjadi tidak asing lagi utk rakyat Msia. Dulu kita selalu dengar kencing manis, darah tinggi, kolesterol, lelah dan lain2 lagi. Tetapi sekarang ni penyakit kidney failure boleh dimasukkan dlm senarai ini. Malaysia merupakan negara TERTINGGI DIDUNIA yg mempunyai pesakit buah pinggang akibat kencing manis (Diabetic Nephropathy). Akibatnya berlumba2 lah syarikat2 pengeluar mesin dialysis dan segala barangan disposable dialysis yg berkaitan utk datang 'melabur' di Malaysia sbb pulangannya amat lumayan. 


Rakyat Malaysia dianggap sebagai 'lubuk' utk pelaburan yg sangat menguntungkan ini.


Persoalan di sini.......


Kenapa org Malaysia, buah pinggang nya sangat terdedah @ 'vulnerable' utk dapat sakit buah pinggang ?


Saya telah berkecimpung dalam bidang dialysis ini sudah hampir 8 tahun. Selama 8 tahun saya mencari jawapan utk persoalan ini.....dan akhirnya saya rasa saya dah dpt jawapan utk soalan ini.


Jawapan nya .......PEMAKANAN RAKYAT MALAYSIA.


Ya .....pemakanan.....kita terlalu bebankan kidney kita dengan makanan yg terlalu byk sumber 'animal protein'.


Setiap hari kita makan 3 kali sehari ....dan setiap menu makan kita MESTI ada AYAM, DAGING, TELUR DAN IKAN.


Akibat daripada tiga hidangan 'animal protein' setiap hari menyebabkan kidney kita akhirnya 'malas' nak kerja kerana bertahun2 dibebankan dengan kerja kuat dan akhirnya telinga ini terpaksa dengar dari doktor satu ayat yg sangat ditakuti oleh kita semua iaitu..."buah pinggang Encik dah rosak dan kena buat rawatan cuci buah pinggang 3 kali seminggu selama 4 jam setiap kali SEPANJANG HAYAT".


Hancur remuk hati ini apabila dengar pernyataan mcm ini dari doktor dan tersenyum lebarlah syarikat2 pembuat mesin dan segala peralatan dialysis.


Pesakit kencing manis perlu buat 2 perkara utk elak jadi 'bahan pulangan utk pelaburan syarikat asing ini' iaitu


1. kawal kadar gula dalam darah mereka

2. kawal pengambilan protein haiwan.


Cakap memang senang ....tapi bagaimana caranya .....


Secara ringkasnya :-


Kawal paras gula dengan :

1. Sarapan dengan bubur talbinah (sejenis bubur barli)

2. Tukar beras putih kepada beras perang.

3. Tukar gula putih kepada 'coconut sugar'. 'Coconut sugar' DIJAMIN TIDAK AKAN TINGKAT PARAS GULA.



Kurangkan beban kidney dengan :


1.  BERHENTI MAKAN AYAM, DAGING DAN IKAN (kalau boleh). Tukar sumber protein anda kepada protein sayuran. Anda dijamin tidak akan kekurangan protein dlm badan.


2. Jangan sesekali minum air sejuk pagi2 dengan perut kosong krn ini terbukti boleh merosakkan kidney.


3. Bekam atau cupping therapy atau Hijama dlm bahasa Arab (yg majoriti org anggap sbg kolot) di titik2 tertentu di badan boleh kurang paras CREATININE.



Wassalam.

Dr Hj Noorul Amin Hj Abd Rahman 

Pengarah Urusan

Primum Medicare Centre

Pusat Dialysis Ibnu Sina




Sila SHARE post ini sekiranya ia bermanfaat. Mungkin anda tidak mengidap kencing manis atau sakit kidney, tapi dgn share msg ini mgkn ia akan sampai kpd teman anda yg ibubapa @ saudara tersayang mereka adalah pengidap penyakit tersebut.Sama2 kita selamatkan ratusan ribu rakyat Msia dari menjadi 'bahan pulangan pelaburan sykt asing'.


#CopyPaste

#TeamIedaMizan

#SecretCorrea

#LosyenKurusSejuk

#StokisSecretCorreaAsia

Gemuk angin

KENALI GEMUK ANGIN
----------------------------------------

SIMPTOM :

• Perut terasa sebu & adakalanya sukar untuk membuang angin keluar.

• Mudah mendapat sakit kepala.

• Apabila menyapu #SECRETCORREA, akan kerap mengeluarkan angin pada peringkat awal.
.
JOM TEST : 
Picit bahagian lengan tangan, anda akan merasai lengan tangan mengelambir dan lembik.

---------------------------

Jom dapatkan teknik urutan eksklusif untuk membuang angin dalam badan secara efektif.

#whatsapp_+601111983461

Tuesday, September 20, 2016

Secret Correa

Jom dapatkan Secret Correa dari kami

PERCUMA MUNAFIE

TERHAD untuk 10 ORANG sahaja
Siapa cepat dia dapat๐Ÿ˜

WhatApps SEGERA!!

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

BEST PRICE
BEST GIVE
BEST OFFER

TERHAD 10 ORANG SAHAJA

#TeamIedaMizan
#TOPLEADERSECRETCORREA
#MonsterStokis
#CODJB
#JB
#Singapore
#Brunei


Secret Correa

S A P U   J E   T A K   P E R L U   N A K   M A K A N
======================================



Sapu je S E C R E T  C O R R E A  losyen pencair lemak kat lelemak yg ada kat badan. Sapu je 2x sehari tak perlu nak makan2. Sejuk dan tak pijar pun.

Nak kecikkan peha? Nak kecikkan pangkal lengan? Nak kempiskan perut? Nak runcingkan dagu? Nak hilangkan selulit? Nak kulit cantik?

In shaa Allah tubuh lebih R A M P I N G  &  L A N G S I N G  dgn S E C R E T   C O R R E A :
 ✔ Tndak balas cepat seawal 3 hari
 ✔ Selulit dan parut hilang
 ✔ Sakit kepala, sakit sendi, letih dan sengal badan hilang
 ✔ Lemak cair dan pecah dari dalam
 ✔ Toksin dalam badan dibuang
 ✔ Anda berasa kenyang
 ✔ Kulit cantik, lembut, halus dan tegang

Testimoni customer:
1. Baru sapu seminggu lebih, berat asal 86kg turun ke 80kg
2. Ukur lilit perut dr 35 inci turun ke 30 inci dan pinggang dr 31 inci ke 28 inci
3. Ukur lilit peha hilang 3 inci selepas sapu SC
4. Selulit kat perut hilang, perut jadi lembut dan licin
5. Sapu nipis2 3x sehari, hilang dagu berlapis
6. Sapu sekali je setiap hari, lawas buang air besar
7. Luka accident kering cepat dan nanah pun hapus selepas 2 minggu sapu
8. Sapu kat dahi anak, selsema yg meleleh2 kering
9. 6 bulan period tak datang, lepas sapu setiap hari period datang semula
10.Baju longgar selepas sapu 3 hari
Banyak lagi testimoni...

Benda baik barang baik jom cepat2 order skrg. Cepat sapu lelemak anda dgn losyen kolagen S E C R E T  C O R R E A. Order skrg!!!

CEPAT SELAGI STOK MASIH ADA!!!

Sila PM/WHATSAPP
๐Ÿ“ฒ+601111983461
๐Ÿ“ฒ+601111983461
๐Ÿ“ฒ+601111983461

Monday, September 19, 2016

Secret Correa Agen

PROGRAM INTERCHANGE HOUSEWIFE FROM NOTHING TO GETTING !!!
============================



HANYA YANG NAK HIDUP SENANG SAHAJA JE BOLEH JOIN!!
BUKAN LAGI JANJI, TAPI PASTI!!
ANDA MAMPU GALI DUIT RAYA RM1000-RM5000 SEBULAN DAN MUNGKIN LEBIH MACAM SAYA๐Ÿ˜Š

Hujung tahun nak dekat
Jom plan bawa mak ayah..adik beradik..anak saudara..tok opah kite berjalan makan angin.
Kite bercuti sakan bersama orang tersayang.

Jika anda diam..anda tak mampu meraih rm13k sebulan mcam saya๐Ÿ˜˜
Rasa Tak best pulak KAYA sorang-sorang
Jadi, saya nak bawa anda sama2 KAYA BERJAYA MACAM SAYA.

HATI ANDA TELAH TERDETIK UNTUK BERSAMA KAMI???
IYA..ALLAH sedang beri petunjuk kepada anda!
DAN SECRET CORREA LAH punca rezeki anda sekarang

Jangan sia2 kan peluang yang Allah beri untuk ubah hidup anda...ibu bapa anda..adik2 anda dan saudara mara anda yang susah

terus bertindak untuk terus MENJANA INCOME BERSAMA2 SC

TAIP (AGENTSC/DROPSHIPSC) dan hantarkan ke 》》+601111983461《《

TAIP (AGENTSC/DROPSHIPSC) dan hantarkan ke 》+601111983461

TAIP (AGENTSC/DROPSHIPSC) dan hantarkan ke 》》+601111983461《《

#TeamIedaMizan 
#sapu2jedahkurus
#andalajuandakaya
#tahunnikiterayasakan
#pengedaragentwanted

Sunday, September 18, 2016

Testimoni Secret Correa

Tak sangka ini yang berlaku pada pengguna Secret Correa..



Penggunaan secara isthikomah membuahkan hasil yang mengembirakan

Beliau teruja sangat..

Syukur..

Tak cuba tak tahukan

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TopStokisSecretCorrea
#TeamIedaMizan
#StokisJB
#CODJB

Wednesday, September 14, 2016

Secret Correa murah

BERITA BAIK BUAT PENCINTA
#SecretCorrea #LosyenKurusSejuk No.1 Asia..



Sempena Hari Malaysia esok kami berbesar hati berikan PROMO ISTIMEWA untuk anda
Bermula harini Ini Sehingga ESOK..

Dapatkan SEGERA dari Kami #TeamIedaMizan

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#StokisSecretCorreaAsia
#Pengedarwanted
#AgentWanted
#Brunei
#CODJB
#DropshipWanted
#UnityOurStrength

Tips Kurus Mudah




Cara Kurus #1 – Jangan Berlapar Dalam Pemakanan

Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar ‘muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah.
Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasan nya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi

Cara Kurus #2 – Ambil Sesuatu Yang Pahit Sebelum Makan
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

Cara Kurus #3 – Minum Sekurang-Kurangnya 8 Gelas Air Kosong Setiap Hari
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.

Cara Kurus #4 – Elakkan Minum Minuman Yang Bergas
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan sangat tidak baik untuk kesihatan tubuh.

Cara Kurus #5 – Elakkan/Kurangkan Pengambilan Garam Dalam Makanan Seharian
Pengambilan garam yang tinggi menggalakan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.

Cara Kurus #6 – Jangan Skip Sarapan Pagi
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi?
Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.

Cara Kurus #7 – Makan Secara Perlahan-Lahan
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.

Cara Kurus #8 – Kunyah Makanan Kepada Cebisan Kecil
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.

Cara Kurus #9 – Makan Dengan Kerap Tetapi Pada Jumlah Yang Sedikit
Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

Cara Kurus #10-Rajin Bersenam
Rajin-rajin bersenam jika ingin cepat kurus.sambil bersenam jangan lupa sapu losyen kurus sejuk #SecretCorrea untuk mempercepatkan proses penurunan

Tak percaya?Jom Cuba anda akan dapat hasilnya..

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#TOPSTOKISSECRETCORREA
#BornNewLeader
#AgentWanted
#PengedarWanted

Sunday, September 11, 2016

Secret Correa OFFER

Salam Aidiladha buat semua

Moga Pengorbanan kita mendapat keberkatan dari Allah SWT..



SPECIAL OFFER TODAY!!

Dengan Setiap Pembelian SECRET CORREA HARINI anda akan menerima FREE GIFT DARI KAMI..

KHAS DARI #TEAMIEDAMIZAN SAHAJA!!!

Ada lagi!!
Nak tahu?JOM WHATAPPS KAMI๐Ÿ˜๐Ÿ˜

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#SecretCorrea
#TOPLEADERSELATAN
#BornNewLeader
#Distributorwanted
#AgentWanted
#DropshipWanted
 


Friday, September 9, 2016

Lengan Besar

Masalah lengan besar?
Tak tahu macamana nak setelkan


Ala..senang je๐Ÿ˜€
Sapu je #SecretCorrea

Losyen anti lemak
Sapu2 terus kurus☺️

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#MonsterStokis
#TOPLEADER
#losyenkurussejuk


Thursday, September 8, 2016

Secret Correa Singapore

KHAS BUAT WARGA SINGAPURA๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข
Kami ada berita baik buat anda semua



16HB - 18HB SECRET CORREA AKAN BERTEMU ANDA DI JURONG EAST BIG BOX!!

#LosyenKurusSejuk No.1 Di Asia

PELBAGAI HADIAH MENARIK MENANTI ANDA!

HADIAH ISTIMEWA TERHAD 100 ORANG SAHAJA๐Ÿ˜€☺️

ANDA LAMBAT
ANDA RUGI!!

WhatApps wakil kami 
Puan Ahmad Mirza N Salmi & Puan Yati:
WhatApps:+6594899406
WhatApps:+6594899406
WhatApps:+6594899406


#TeamIedaMizan 
#TeamSecretCorrea
#secretcorrea
#losyenkurus 
#kurusdengancepat 
#singapore 
#jurong 
#jurongeast 
#agentwanted
#pengedarwanted
#bigbox 
#jurongbigbox 

Testimoni Secret Correa

PREGNANT SETELAH 7 TAHUN MENANTI

Bila kami berjumpa kali pertama sblm ini beliau selalu meminta saya mendoakan. Katanya dah lama beliau menanti kehadiran cahaya mata, 7 tahun penantian akhirnya beliau pregnant.



Alhamdulillah sesungguhnya tiada yg lebih hebat dr janji Allah kepada hambanya yg berusaha. Masa sesi pertemuan saya dan beliau, beliau sgt teruja dgn LOSYEN SECRET CORREA. Katanya losyen SC mybabkan badannya byak susut dan beliau lebih yakin, saya hanya mampu tersenyum dan faham.akan perasaanya krn  majoriti agent & stokis secret correa bermula dari pengguna.

Tiada yg mustahil jika kita benar2 istikhomah...

Tahniah dari kami...

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#cpawesome
#secretcorrea
#www.secretcorrea.com.my
#Losyenkurussejuk
#Titaniumpartners
#Azizanosman
#Bangisentral
#Brunei
#Singapore
#Agentwanted
#Pengedarwanted
#Stokiswanted
#UnityOurStrength
#jagabaik2
#kurus
#kuruskanbadan
#kaseh
#klinikusahawan
#Resultmatters
#profmuhaya
#Misi33Billboarddisepanjanglebuhrayautaraselatan
#sehari1Tips
#Misi33orgstokisindependence
#Misi100orgPengedarawesome
#Misi5kAgent
#HIJRAHBEKASSEORANGJURURAWAT
#bukanjanjitapisgtpasti

Tuesday, September 6, 2016

Gerenti Kurus Dengan Losyen Ajaib Secret Correa

Nak KURUS
Nak CANTIK

Gunalah SECRET CORREA

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461


#LosyenKurusSejuk
#SecretCorrea
#SecretCorreaAsia
#TeamIedaMizan
#PengedarWanted
#AgentWanted
#DropshipWanted
#Brunei
#Singapore







Testimoni Secret Correa

Suka iza bila menggunakan Secret Correa.
Dengan Penggunaan 2 botol iza mampu dptkan semula bentuk badan idaman..

Syukur..

Nak jadi seperti iza ?

Jom WhatApps laju2
Nak bg FREE GIFT Pada anda


WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#SecretCorrea
#LosyenKurusSejuk
#GerentiSejuk

Losyen Kurus Sejuk

Nak tahu Losyen Kurus apa yang SEJUK 
Tentu nya #SECRETCORREA lah jawapannya
Bukan sejuk je tau
Cantikkn kulit lagi

Losyenni pelbagai guna ye

Nak cuba losyen kurus sejukni

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#LosyenKurusSejuk
#StokisSecretCorreaAsia

Sunday, September 4, 2016

Khasiat buah kiwi

Hari nak sharekan khasiat buah kiwi.
Moga memberi manafaat buat anda semua



14 Khasiat  Buah Kiwi Sebagai Snek Sihat 

1.Membantu Penghadaman Anda Dengan Enzim
Kiwi mentah mengandungi actinidain, enzim pelarut protin yang dapat membantu mencerna makanan sama seperti  betik dan nenas.

2.Membantu Mengendalikan Tekanan Darah
Paras portassium yang tinggi di dalam buah kiwi membantu pengimbangan elektrolit dengan cara meneutralkan kesan sodium.

3.Melindungi daripada Kerosakan DNA
Satu kajian oleh Collins, Horska dan Hotten menunjukkan kombinasi unik antioksida di dalam buah kiwi membantu melindungi sel DNA daripada kerosakan oksidatif. Ada pakar yang memutuskan ia dapat membantu pencegahan kanser.

4.Meransang Imuniti Anda
Kandungan vitamin C yang tinggi di dalam buah kiwi bersama dengan sebatian antioksida yang lain telah pun terbukti dapat meransang sistem imunisasi.

5.Karbo Bijak untuk Menurunkan Berat Badan
Indeks glisemik dan kandungan fiber yang tinggi di dalam buah kiwi bermakna ia tidak akan menghasilkan rembesan insulin yang kuat seperti buah-buahan lain yang mempunyai kandungan gula yang tinggi – oleh itu tubuh tidak akan bertindak balas dengan menyimpan lemak.

6.Memperbaiki Kesihatan Penghadaman
Buah Kiwi merupakan sumber fiber yang baik. Ini membantu masalah sembelit dan lain-lain masalah usus.

7.Membantu Menyahtoksin
Fiber “fuzzy” buah kiwi membantu mengikat dan membuang toksin daripada saluran usus anda.

8.Membantu Memerangi Penyakit Jantung
Memakan 2-3 buah kiwi sehari telah terbukti dapat mengurangkan potensi darah beku sebanyak 18 peratus dan mengurangkan triglyserida sebanyak 15 peratus. Ramai individu yang mengambil aspirin untuk mengurangkan pembekuan darah, tetapi ini menyebabkan berbagai kesan sampingan termasuklah radang dan pendarahan usus. Buah kiwi mempunyai manfaat anti-pembekuan yang sama tanpa kesan sampingan, hanya faedah kesihatan tambahan.

9.Sesuai untuk Penghidap Kencing Manis
Buah Kiwi tergolong di dalam kategori rendah indeks glisemik, bermakna ia tidak meningkatkan gula darah dengan cepat. Ia mengandungi beban glisemik tahap 4 yang bermaksud ianya selamat untuk penghidap kencing manis.

10.Melindungi Daripada Degenerasi Makula dan Lain-lain Masalah Mata
Degenerasi Makula adalah penyebab utama kehilangan penglihatan di kalangan orang tua. Satu kajian ke atas lebih daripada 110,000 lelaki dan wanita menunjukkan bahawa memakan tiga atau lebih hidangan buah sehari mengurangkan degenerasi makula sebanyak 36 peratus. Perkara ini dikaitkan dengan tahap lutein dan zeaxanthin buah kiwi yang tinggi – kedua-duanya adalah bahan kimia semulajadi yang terdapat di dalam mata manusia. Walaupun kajian dilakukan ke atas kedua-dua buah dan sayur-sayuran, kesan yang sama tidak ditunjukkan oleh sayur-sayuran.

11.Menghasilkan Keseimbangan Alkalin
Kiwi termasuk di dalam kateogri buah-buahan paling alkali, bermakna ia kaya dengan bekalan mineral untuk menggantikan lebihan makanan berasid yang biasanya dimakan oleh individu. Beberapa manfaat tubuh yang mempunyai keseimbangan asid/alkali ialah: kulit muda, tidur nyenyak, tenaga fizikal yang banyak, kurang selsema, kurang arthritis dan mengurangkan osteoporosis.

12.Kulit Yang Cantik
Buah kiwi mempunyai sumber vitamin E yang baik, antioksida yang diketahui dapat melindungi kulit dari kemerosotan.

13.Rasa dan Rupa yang Eksotik untuk Kepelbagaian Makanan
Buah Kiwi mempunyai rupa dan rasa yang hebat. Kanak-kanak menyukainya kerana ia sangat berbeza dari buah-buahan lain.
Untuk khasiat yang seimbang adalah baik untuk mempelbagaikan pengambilan makanan. Setiap makanan mempunyai kualiti dan khasiat yang unik. Masalahnya dengan diet kebanyakan orang ialah kita makan makanan yang terhad. Ia meningkatkan peluang untuk tidak mendapatkan khasiat penting yang mencukupi.

14.Makanan Organik Secara Semulajadi
Buah Kiwi tersenarai sebagai makanan yang selamat dari sisa racun perosak yang banyak. Pada tahun 2016 ia tersenarai di antara 10 makanan paling selamat. Walaupun baik menyokong makanan organik bila anda boleh sebagai satu prinsip, adalah baik juga untuk anda mengetahui adalah merbahaya apabila organik tidak ada atau tidak sesuai untuk anda.
 
Fakta Menarik Tentang Buah Kiwi
* Buah Kiwi dinamakan sempena burung Kiwi New Zealand – burung luar biasa yang tidak boleh terbang – kerana kedua-duanya kecil, berwarna coklat dan berbulu.
* Tidak semua buah kiwi berbulu gebu (fuzzy)! Spesis buah kiwi yang paling popular sesuai dipanggil buah kiwi “fuzzy” tetapi terdapat juga buah kiwi emas dengan kulit gangsa yang licin. Kiwi emas sebenarnya mempunyai rasa yang lebih manis dan beraroma.
* Walaupun kiwi merupakan buah tempatan di China untuk sekian abad, boleh dikatakan tidak ada seorang pun di Amerika Utara yang mengetahuinya sehinggalah 60 tahun yang lalu. Ia pertama kali diperkenalkan di Amerika Syarikat pada tahun 1962. Ia mendapat sambutan dengan segera!
* Walaupun buah kiwi boleh tumbuh di dalam iklim sederhana, kebanyakan buah kiwi dunia ditanam di Itali, New Zealand dan Chile.
* YA, anda boleh makan bulu gebu itu jika anda mahu.
Cara untuk Menggunakannya:
* Jika kiwi tidak menurut sedikit apabila ditekan dengan jari, ia boleh diranumkan dengan menyimpannya di dalam suhu bilik jauh dari matahari.
* Proses meranum boleh dipercepatkan dengan memasukkan ia ke dalam beg kertas bersama pisang, epal dan pear.
* Apabila buah kiwi telah masak, jauhkan ia dari buah-buahan lain (walaupun di dalam peti sejuk) memandangkan buah kiwi sangat sensitif terhadap gas etilena yang dirembeskan oleh buah-buahan lain setelah ia masak.
* Actinidain di dalam kiwi mentah membuatkan ia tidak sesuai untuk pencuci mulut dan lain-lain hidangan yang tidak dimakan dengan segera kerana ia boleh mengakibatkan hidangan terlalu lembik atau menghentikan ia dari mengeras. Ini juga berkaitan dengan protein dan juga buah-buahan lain.
 
Amaran:
Buah Kiwi mengandungi sejumlah oksalat, bahan semulajadi yang terdapat di dalam kebanyakan tumbuhan dan haiwan. Apabila oksalat menjadi terlalu pekat di dalam cecair badan, ia boleh menjadi kristal dan menyebabkan masalah kesihatan. Mereka yang menghidap masalah buah pinggang dan pundi hempedu haruslah menghindari dari memakan buah kiwi. Terdapat banyak kontroversi mengenai jumlah yang boleh mendatangkan kesan, terutamanya daripada tumbuh-tumbuhan.
Kiwi juga mengandungi bahan enzim yang berkaitan dengan sindrom alahan buah-buahan bergetah. Jika anda alah dengan getah, anda juga mungkin alah dengan buah kiwi. Memandangkan proses meranum buah kiwi dengan gas etilina meningkatkan bahan ini, buah kiwi organik yang dirawat dengan gas akan mempunyai sebatian penyebab alahan yang kurang. Memasak juga akan menyahaktifkan enzim tersebut.

Saturday, September 3, 2016

Agen dan Pengedar Di Perlukan SEGERA

Anda ada masalah kewangan?
Duit gaji tak cukup?



Jom sertai PROGRAM AGEN / PENGEDAR BERSAMA KAMI.

Apa yang bestnya bersama #SecretCorrea #LosyenKurusSejuk No.1 Di Malaysia

✔️KEUNTUNGAN TINGGI
✔️REWARD EMAS DAN DINAR
✔️BIMBINGAN SECARA PERCUMA
✔️SUPPORT SEPENUHNYA DARI GROUP
✔️BEKERJA SECARA BERJEMAAH

Kelebihan Secret Correa:

✔️SECRET CORREA MEMPUNYAI KELULUSAN DARI KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA & KEMENTERIAN KESIHATAN BRUNEI
✔️LOSYEN KURUS SEJUK PERTAMA DI ASIA
✔️PERMINTAAN SANGAT TINGGI
✔️TESTIMONI TANPA HENTI
✔️BILLBOARD DILEBUH RAYA
✔️SUDAH BERADA DI MEDIA MASSA DI TV,RADIO,BERITA HARIAN,HARIAN METRO,HARMONI,

๐Ÿ‘‰๐ŸปLAYARI http://www.secretcorrea.com.my 


DAFTAR SEGERA!!

Anda akan dapat:
✔️FREE FLYERS
✔️FREE BEG EKSKLUSIF LIMITED EDITION SECRET CORREA
✔️FREE TSHIRT SECRET CORREA
✔️FREE PAPER BAG

TERHAD 30 ORANG SAHAJA!!!

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461


#TeamIedaMizan 
#TeamJutawanSecretCorrea 
#TeamSecretCorreaAsia

Dropship Secret Correa

Berminat utk sertai kami
๐Ÿ’ฐMODAL SAYA
๐Ÿ“ฆPOS SAYA
๐Ÿ’ฐUNTUNG ANDA

๐Ÿ“šBIMBINGAN SECARA PERCUMA



WhatApps SEGERA.HANYA 30 ORANG SAHAJA DIPERLUKAN
WhatApps: ๐Ÿ“ฒ+601111983461
WhatApps: ๐Ÿ“ฒ+601111983461
WhatApps: ๐Ÿ“ฒ+601111983461

#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#FromZeroToHero
#MonsterStokisSecretCorrea

Friday, September 2, 2016

Testimoni Secret Correa

GENGGAMAN TANGAN TAK MAMPU DIBUKA


Allahuakbar.. keluh kesah hati seorang ibu bila melihat rintihan seorang anak ๐Ÿ˜ญ
Tangan si anak tidak mampu utk membuka genggaman
Setelah dibuka, tangannya akan berdarah.
Tapak tangan juga mengalami rekahan.
Sehingga membuatkan Ammar malu utk bersalaman dgn kawan².

Tapi alhamdulillah,
Sekarang tangan Ammar makin pulih.
Selepas ikhtiar dgn sapuan Losyen #SecretCorrea
Syukur Allah telah menyembuhkan adik Ammar.
Tapak tangannya makin licin bersinar & mampu untuk dibuka dgn senang hati ๐Ÿ‘๐Ÿผ

Khasiat dari kolagen bunga matahari๐Ÿ‘‡๐Ÿผ

๐Ÿ“ŒMampu membaikpulih kulit yg sensitif.Kulit akan menjadi lebih cantik & sihat.Dengan sapuan SC..

Syukur penderitaan adik Ammar sudah berakhir ๐Ÿ˜„

Inginkan Losyen Secret Correa??
Whatsapp ๐Ÿ“ฒ+601111983461

TRUSTED SELLER SECRET CORREA


MALAYSIA

JOHOR


IedaMizan(MONSTER STOKIS)-OWNER WEBSITE
Kawasan COD: Pasir Gudang,Johor Bahru,Pontian
☎️WhatApps/ Call:+601111983461


Name:Hamidah Hamira
☎️WhatApps/ Call:+60197709713
COD:Skudai/JB

Name:Su
☎️WhatApps/ Call :+60 11-2869 9464
COD:JB/Singapore

Name:Fateen
☎️WhatApps:+60127020930
COD:Segamat/Simpang Renggam Johor


Name:Adah
☎️WhatApps/ Call:+60197791420
COD:JB

Nama: Zubaidah
☎️WhatApps/Call:+601110605642
COD : Kluang,Johor / Dungun,Terengganu


Name:Firas
☎️WhatApps/Call:+601127537874
COD:Johor Bahru,Skudai,Johor


Name:Ezza
☎️WhatApps/ Call:+60 12-755 1984
COD:Ulu Tiram/Kota Tinggi

Name:Azemah
COD:Pekan Nanas/Pontian
☎️WhatApps/ Call:+60126519876

Name:Zariah
☎️WhatApps/ Call:+60197301941
COD:Larkin/JB

Name:Yanty
☎️WhatApps/ Call:+60127565283
COD:Ulu Tiram/JB

PAHANG


Name: Armaniza Ariffin
☎️WhatApps/ Call:+60129978311
COD:Termerloh, Pahang

Name:Atie CT
☎️WhatApps/ Call:+60179603261
COD:Jengka,Pahang

Name:Roszaliza
☎️WhatApps/Call:+601129292581
COD:Mentakab/Temerloh,Pahang

Name:Rianie
☎️WhatApps:+60108627271
COD: Gombak, Selayang, Puchong, Sri Kembangan, Kajang, Sg. Merab dan Melaka
Walkin -
SS SPA
Lot No 2.08.
Kompleks Niaga Sg Merab.. 43000 Kajang Selangor


Name:Lala
☎️WhatApps/Call:+60176892317
COD:Chenor


KUALA LUMPUR

Name:Kak Gee
☎️WhatApps/ Call:+60 12 535 4766
COD:KL/Selangor

SELANGOR
Name:Nanie
☎️WhatApps/ Call:+60196638126
COD:Shah Alam,Selangor

Name:Jiha Gaus
☎️WhatApps/Call:+60193508556
COD:Seri Kembangan,Putrajaya,CyberJaya

Name:Lala
☎️WhatApps/Call:+60176892317
COD:Bangi,Nilai,Bukit Mahkota

NEGERI SEMBILAN

Name:Huda Syafina
☎️WhatApps/ Call:+60179744481
COD:Kuala Pilah,Negeri Sembilan

Name:Cha
☎️WhatApps/ Call:+60192440164
COD:Senawang



KELANTAN


Name:Azlina
☎️WhatApps/ Call:+60197227424
COD:Kelantan/KL

MELAKA

Name:Zura
☎️WhatApps/ Call:+60136311910
COD:Melaka


SABAH


Name:Mariney@Ney
☎️WhatApps/Call:+60162396763
COD:Sabah/Wilayah Persekutuan Labuan


BRUNEI

Shazie
☎️WhatApps/ Call:+6738954995
COD:Brunei

Agen Zie :Hjh Zairinawati bte Hj Abd latif
☎️WhatApps/ Call:+6738863086
COD:Brunei

Dayang Nurul Fatin Khairunnisa Bte Awang Haji Bakar

☎️WhatApps/ Call:+6738935429

COD:Brunei


Nama penuh: Junaidah Hj Awg Besar
☎️WhatApps/ Call:+6738823563
COD:Brunei

Nama Penuh: Zubaidah Jumaat
☎️WhatApps/ Call: +6738309234
COD:Brunei

Nama Penuh: Hjh Sariah Hj Hitam
☎️WhatApps/ Call: +6738853637
COD:Brunei

Dayang Sarinah bt Haji Musa
☎️WhatApps/ Call : 8656177
COD:Brunei

Ainah bte a.chuchu
☎️WhatApps/ Call:+6738876245
COD:Brunei

Sheila
☎️WhatApps/ Call:+673 711 8997
COD:Brunei

Cta
☎️WhatApps/ Call:+6738658925
COD:Brunei

Amyra
☎️WhatApps/ Call:+673 815 2669
COD:Brunei


SINGAPORE


Salmi Akiak
☎️WhatApps/ Call: +65 94527423
COD:Singapore


Name:Raha
☎️WhatApps/ Call:+6593887265
COD:Singapore
Blog:http://secretcorreaspore.blogspot.com

Name: Baini Ramdan
☎️WhatApps/ Call: +65 9187 8334
COD:Singapore


Name:Liza
☎️WhatApps/ Call:+65 9220 9797
COD: Singapore

Name:Haya
☎️WhatApps/ Call:+65 9725 9960
COD:Singapore

Name:Nora
☎️WhatApps/ Call:+65 9226 4828
COD:Singapore