Friday, July 29, 2016

Agent Secret Correa

Syukur harini kami berjaya melahirkan seorang stokis dari Kulai Johor

Syukur seorang suri rumah yang skrgni berpendapatan RM25k sebulan hanya berbiz Secret Correa

Suka ke suka๐Ÿ˜

Jom sertai kami..

Kami guide from #Zero to #Hero




Tugas sbg leader sentiasa bersama dropship agen dan pengedarnya

Tika mereka lemah kami naikkan semangat mereka..
Kerja kami secara berkumpul bukan berseorangan

Jom WhatApps kami sebelum tawaran PROMOSI ditutup

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#StokisJohorBahru
#MonsterStokis
#AgenDiperlukanSegera


Thursday, July 28, 2016

Agen Secret Correa

NAK JANA SIDE INCOME ATLEAST RM3000 SEMINGGU?
AGEN KAMI DAH BUKTIKANNYA
JGN LEPASKAN PELUANG NI!!




Kami Nak buka PENGAMBILAN 30 Org AGENT  seluruh MALAYSIA, SINGAPORE DAN BRUNEI UNTUK JOIN BIZ KAMI "JOM CARI DUIT LEBIH DENGAN SC"!!! 

KINI KAMI SEDANG MENGADAKAN PROMOSI UNTUK MEREKA YANG BETUL-BETUL INGIN MENAMBAHKAN PENDAPATAN

 ■♡ MODAL CIPUT TAPI UNTUNG BERSIH YG TINGGI๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ
■♡PRODUK LAKU KERAS DAN TGH VIRAL DI FB DAN IG๐Ÿ˜€๐Ÿ˜
■♡PRODUK ADE GMP, KKM DAN HALAL JAKIM SERTA PENGESAHAN LUAR NEGARA
■♡BERIBU2 TESTIMONI KEJAYAAN  PELANGGAN KAMI
■♡ANDA AKAN DIBIMBING DARI ZERO KEPADA HERO!! So jgn risau jika anda tidak punyai ilmu dlm biz,kami akn bimbing anda!
■♡BUKTI KEJAYAAN AGEN KAMI, HANYA SEMINGGU SAJE INCOME BERSIH LEBIH 3K!
■♡REWARDS DINAR EMAS BULANAN BUAT AGEN2!

Agent2 SC akan dibimbing oleh GrouP Leader YANG BERPENGALAMAN!

Harga PROMOSI AGENT akan ditutup  sejurus Cukup kuota 30 org yg kami sasarkan... 
WHATSAPP SEGERA


#Agendiperlukan
#Agendiperlukanseluruhmalaysia
#dropship
#pendapatansampingan 
#http://www.secretcorrea.com.my

Wednesday, July 27, 2016

Health Information

*MEDICAL FITNESS*
((( PREVENTION IS BETTER THAN CURE )))


MEDICAL FITNESS:-
-------------------

 *CHOLESTEROL* (mmol/L)
         ------------------
Cholesterol ---   < 5.2
HDL  ---  >1.03
LDL  ---    <4.1
Triglycerides --   <1.70
-------------------
             
        *PLATELETS COUNT*
       ----------------------
150 - 410 (10^9/L)
--------------------

        *BloodPressure*          ----------
120/80 --  Normal
130/85 --Normal  (Control)
140/90 --  High
150/95 --  V.High
----------------------------

         *LOW BP*
        ---------
120/80 --  Normal
110/75 --  Normal  (Control)
100/70 --  Low
90//65 --   V.Low
----------------------------

              *SUGAR*
             ---------
Glucose (F) --  4.1 - 5.9
(12 hrs Fasting)
Glucose (PP) --  <11.1
(2 hrs after eating)
Glucose (R) --  <11.1
(After 2 hrs)
----------------------------
     
             *HAEMOGLOBIN*
            -------------------
Male --  13  ---  17
Female --  12---  15
----------------------------

           *PULSE*
          --------
72  per minute (standard)
60 --- 80 p.m. (Normal)
40 -- 180  p.m.(abnormal)
----------------------------

          *TEMPERATURE*
          -----------------
37.0 Cel(Normal)
37.5 Cel  Above  (Fever)

Please help your Relatives, Friends by sharing this information....

*Heart Attacks And Drinking Warm Water:*

This is a very good article. Not only about the warm water after your meal, but about Heart Attack's . The Chinese and Japanese drink hot tea with their meals, not cold water, maybe it is time we adopt their drinking habit while eating. For those who like to drink cold water, this article is applicable to you. It is very Harmful to have Cold Drink/Water during a meal. Because, the cold water will solidify the oily stuff that you have just consumed. It will slow down the digestion. Once this 'sludge' reacts with the acid, it will break down and be absorbed by the intestine faster than the solid food. It will line the intestine. Very soon, this will turn into fats and lead to cancer . It is best to drink hot soup or warm water after a meal.

*French fries and Burgers*
are the biggest enemy of heart health. A coke after that gives more power to this demon. Avoid them for
your Heart's & Health.

Drink one glass of warm water just when you are about to go to bed to avoid clotting of the blood at night to avoid heart attacks or strokes. 

A cardiologist says if everyone who reads this message sends it to 10 people, you can be sure that we'll save at least one life. ... 

So, please be a true friend and send this article to people you care about.

*Mesti baca* ⬆

Tuesday, July 26, 2016

BMI Checker

Bmi checker



Anda rasa anda dimana?

Opss!if BMI anda rasa bukan ditempat sepatutnya,JOM CUBA Secret Correa

Bukan sekadar overweight tetapi yang nak maintainpun blh..

Jom WhatApps +601111983461 sebelum PROMOSI TAMAT

#TeamIedaMizan
#SecretCorrea
#StokisSecretCorreaAsia
#StokisJohor
#JohorBahru
#PasirGudang
#Brunei
#Malaysia
#Singapore

Secret Correa

Anda guna KRIM PELANGSINGAN?

Pernah calit & guna sampai bekas licin macam ni? Bak kata orang sampai ke titisan terakhir!


Pernah? Pernah? 

Ni yang berlaku jika anda guna LOSYEN KURUS SEJUK SECRET CORREA.

Best sampai taknak tinggalkan walau sedikit pun losyen dalam tiub tu.

SEBAB?

Sebab ada bermacam-macam manfaat dalam 130ml losyen ni tau. Rasa sayang sangat nak buang tiub kosong tu sehingga pastikan betul2 licin!

Nak rasai LOSYEN KURUS SEJUK PALING HOT DI PASARAN ni?

Mai whatsapp "Nak jugak" ke +601111983461

PROMOSI SEHINGGA 30/7/2016 JE TAU!!!

#TeamIedaMizan
#SecretCorrea
#StokisSecretCorreaAsia
#LosyenKurusSejuk
#CODJB
#PasirGudang
#JohorBahru
#Stokis
#SecretCorreaJohor
#Brunei
#AgentWanted
#Pengedarwanted
#family10k
#f10k

Monday, July 25, 2016

Testimoni Secret Correa

Bila kene chicken pox hati ibu mana yang tak gusar nak-nak lagi anak yang baru berusia 2 tahun..

Syukur kulit cantik selepas guna Secret Correa..


Losyen kurus sejuk bukan sekadar untuk kurus tetapi pelbagai guna..

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#TeamSecretCorrea
#SecretCorreaAsia
#StokisSecretCorrea
#StokisJohorBahru

Agent Stokis di Perlukan

Pernah x anda dengar org ckp begini,
Bisnes ni  Ada Pasang surut!!
Musim Perayaan ni org Slow  Sikit sebab org pegi beraya;-((

Ermmm... Apa yg anda fikir Itula yg akan dtg/ terjadi..



Alhamdulillah kami di HQ sentiasa huru hara dgn Stok!!
Sbb apa? TINDAKAN!! 
AMBIL PELUANG disebalik ruang yg ada!!

RAMAI YG masih perlukan bantuan dr kita!

INCOME pula pasti Ramai yg dah susutkan...
Jom FOKUS & PLAN strategy dr skrg, masih belum terlambat selagi ada kesedaran...

Xtually kami nak buka peluang PAKEJ "AGENT STOKIS" kpd anda yg berminat &  Serius nak buat Duit!
Dan yg sdg mencari2 peluang apa yg ada?

BENEFIT? Pastinya Luarbiasa Best selain dpt Networking Baru yg awesome,

#Group Guide dari Telegram
#Trip Ke Korea
#Group Coaching STOKIS & HQ
#REWARD 
#FREE Marketing Tools
#Produk Dikenali Satu Asia
#Kelulusan KKM dan juga Kementerian Kesihatan Luar Negara.
Bukan #MLM

**Note:End of Thismonth Pakej Agen Dan Pengedar akan di SELARASKAN.Tiada lagi Harga PROMOSI untuk Agen dan juga Pengedar**

BERTINDAK SEGERA!!


WASSAP "AGENT STOKIS" KE  +601111983461
WASSAP "AGENT STOKIS" KE  +601111983461
WASSAP "AGENT STOKIS" KE  +601111983461

#TeamIedaMizan
#Agentwanted
#PengedarWanted
#Stokiswanted

Secret Correa Murah

Tak nak cakap banyak.

Mulai 1/8/2016 harga seperti biasa.
Tak de promosi dah.




Jom oder sekarang. 

Boleh booking dulu.
Gaji nanti bayar, kami pun pos.

WASSAP 'Offer SC' ke +601111983461

Cepat! Lambat² tinggal ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„
#StokisSecretCorreaAsia
#TeamIedaMizan
#TeamSecretCorrea
#StokisNegeriJohor
#StokisJohorBahru
#StokisPasirGudang
#DropshipWanted
#AgentWanted
#PengedarWanted

Sunday, July 24, 2016

Tips Senang Kurus

Anda nak tips mudah cpt kurus..Senang shj ikuti sahaja tips di bawah..Selamat mencuba ye๐Ÿ˜

1.Kawal Pemakanan Anda  

* Pastikan anda berhenti sebelum anda rasa kenyang atau terlalu kenyang. 
* Tahukah anda, setiap lebihan makanan/ kalori yang anda makan akan bertukar menjadi LEMAK jika ia tidak dibakar melalui aktiviti harian anda. 
* Fakta: Setiap lebihan 8000 unit kalori dalam badan, berat badan anda akan naik 1KG!

2. Kurangkan Karbohidrat, Lebihkan Protein
* Untuk pengetahuan anda, pengambilan karbohidrat dalam kuantiti yang banyak akan menggemukkan badan anda. Malah karbohidrat hanya memberikan kesan kekenyangan yang sementara (2 jam sahaja) dan kemudian anda akan berasa lapar semula.
* Protein pula lebih cepat mengenyangkan serta rasa kenyang itu bertahan lebih lama.
* Jika anda kurangkan karbohidrat (ambil portion kecil sahaja), badan anda akan membakar lemak anda sebagai sumber alternatif bagi membekalkan tenaga kepada anda setiap hari. Oleh itu, badan anda akan kurus dan langsing!

3.  Jangan Berlapar! (Jaga Waktu Makan Anda)
* Jangan lupa mengambil sarapan kerana ia akan meningkatkan kadar metabolisma badan anda. Jadi kadar pembakaran lemak anda juga bertambah cepat! 
* Makan setiap 2 jam dan selangkan dengan snek ringan supaya anda tidak berasa terlalu lapar.
* Kadar metabolisma badan anda telah menurun selepas 7.00 malam. Setiap makanan yang diambil selepas itu akan dicerna dengan perlahan dan menyebabkan kegemukan.
* Jadi, pastikan anda berdiet TANPA berlapar. 

4. Elakkan/ Kurangkan Minuman Bergula dan Berkafein
* Contoh air bergula adalah air berkarbonat. Kandungan gula dalam air gas ini adalah sangat tinggi iaitu 7-8 sudu gula bagi setiap hidangan!
* Pengambilan gula yang berlebihan akan menyebabkan masalah kegemukan serta akan mendatangkan penyakit serius seperti kencing manis.
* Manakala kafein pula bukan sahaja menyebabkan kadar metabolisma badan menurun (kesannya gemuklah!), malah juga boleh menyingkirkan nutrien seperti vitamin daripada badan anda.

5. Minum Air Kosong 8 Gelas Sehari

* Air kosong adalah sangat bagus untuk badan anda kerana hampir keseluruhan badan mengandungi air. Maka, amalkan minum air kosong sebanyak 8 gelas (2-3 liter) setiap hari.
* Selain itu, air yang mencukupi dapat menyingkirkan bahan perkumuhan yang tak diperlukan oleh badan anda. Lemak yang telah diuraikan juga disingkirkan melalui air kencing dan perpeluhan. 

6. Lakukan Aktiviti Fizikal/ Senaman Ringan
*  Anda digalakkan untuk melakukan aktiviti fizikal yang ringan (30 minit) setiap hari untuk bakar kalori yang berlebihan dalam badan anda.
* Cara yang paling mudah: Anda tahan nafas dalam-dalam (pada bahagian perut) selama yang mungkin, kemudian lepaskan semula. Lakukan sekurang-kurangnya 7 kali sehari. Aktiviti ini akan bantu mengempiskan perut anda.
* Selain itu, apalah salahnya jika sekali- sekala anda menggunakan tangga jika office/ rumah anda tidak terlalu tinggi. Malah, anda juga boleh amalkan aktiviti ini di shopping mall. Sambil shopping, sambil kurus!

7. Pilih Program Diet/ Kuruskan Badan Yang Terbaik
* Perhatian: Jangan sesekali membuang duit anda di slimming center. Anda jejakkan kaki sahaja ke dalam pejabat mereka, anda perlu bayar RM300 hanya untuk mendapatkan consultation/ khidmat nasihat mereka. 
* Jika anda fikir mesin-mesin mereka boleh menguruskan badan anda, anda silap! Akhirnya, anda akan diberikan suatu jadual pemakanan yang sangat ketat sehinggakan salah satu menu anda adalah satu batang lobak untuk waktu petang! 

8. Positifkan Diri Anda
* Akhir sekali, anda buatkan satu target yang ingin anda capai seperti berapa berat yang ingin anda capai dalam jangka masa tertentu. Kemudian, disiplinkan diri anda untuk mengikut perancangan yang telah dibuat. 
* Timbang berat badan anda maksimum sekali sahaja dalam seminggu. Ini untuk mengelakkan anda kecewa jika tiada penurunan berlaku. Iyalah, anda takkan nampak kesannya dalam sehari!
* Jika anda positifkan diri, anda akan menghasilkan result yang positif!
* Jangan Lupa juga berpuasa sunat Isnin Khamis ye..
* Sapuan Secret Correa secara isthikomah juga membantu..Jangan lupa contact Pengedar dan Agen dah dari #TeamIedaMizan ye mereka byk tips berguna utk cpt kurus๐Ÿ˜๐Ÿ˜

#CopyPaste
#SharingIsCaring
#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#StokisJohorBahru
#StokisTunggalJohor

Saturday, July 23, 2016

Testimoni Secret Correa

Dulu saiz XXL
Now Saiz M
Hanya sapu2 


Brapa bulan je saya dpt saiz M #TanpaDiet

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#StokisJohorBahru
#StokisSecretCorreaAsia
#StokisTunggalJohor

Friday, July 22, 2016

Cerita Tentang PM

Cerita tentang pm
Pm?pm!!pm..
Ko igt pm tu perdana menteri ke?
Perdana menteripun xlyn tau ko asyik pm!pm..pm??

Nak tau sebab apa kene pm 
Ok saya terangkan serba sedikit di bawah๐Ÿ˜€☺️

1. Pertama skali of cos nak wujudkan kemesraan
ya, dari sini peniaga akan dapat berkenalan dengan pelanggan atau bakal pelanggan.TAK KENAL MAKA TAK CINTA KAN..Eh tapi jgn korg g bercinta pulak..buat niaya je kang๐Ÿ˜œ

2.Untuk mencari data/maklumat bakal pelanggan.
sebagai contoh, jika peniaga letak harga di jualan online di FB, maka orang sudah tentu tahu
dan jika orang lihat harga mahal atau lari bajet,dia akan buat xtahu dan terus pergi scroll ke bawah lagi. Tetapi
jika nak tahu harga kena PM, maka dia akan PM harga kepada Peniaga tersebut, dari situ harga boleh menjadi
murah lagi dan Peniaga akan kenal Bakal Pelanggan dia suka jenis apa dan harga macam mana.Ha ni hakak suka buat..hakakni suka kenal pelanggan..hakak suka dgr mslh mereka.sekurang2nya hakak taulah mcmana nak bantu merekakan๐Ÿ˜.Selain hakak kenalkan produk hakak yang bukan sekadar utk kurus☺️

3.Update harga or barang kepada bakal pelanggan.
Apabila peniaga sudah tahu pelanggan A suka barang apa dan harga macam mana,
peniaga akan update terus ke pelanggan itu bila barang baru masuk. Ya peniaga akan PM pelanggan A.Macam hakak jual #LosyenKurusSejuk Of cos hakak nk tunjuk testimoni yang berjaya..Of cos bukan edit..sebagai pembakar semangat korg juga๐Ÿ˜˜

4.senarai bakal pelanggan dan pelanggan.
target peniaga akan fokus kepada bakal pelanggan apabila ia sudah kenal citarasa pelanggan.
Dan akan buat senarai Pelanggan A citarasa apa,B citarasa apa. Senarai ini penting untuk target jualan untuk
setiap bulan apabila barang baru sampai.Hakak pun blh update apa promo Terkini #LosyenKurusSejuk hakak..promoni jarang ado tau!!

6.Networking dan Kemesraan 
Ya, selepas ada senarai citarasa bakal pelanggan maka boleh buat networking untuk tarik bakal pelanggan.
Jika di FB, peniaga boleh minta izin tag produk baru kepada pelanggan sedia ada atau bakal pelanggan.
Tanya kepada bakal pelanggan or pelanggan ada kawan-kawan atau saudara yang minat tentang produk dan
minta tolong suruh promote.(tiada paksaan).Sebab hakak sendiri xsuka paksa orang utk beli produk hakak..tapi hakak nak bgtau juga..produk hakakni No.1 di Malaysia tau bukan Malaysia aje..Asia tau..Rugi tak grab..Luar Malaysia dah cuba..takkan org Malaysia senyap je kan๐Ÿ™ˆ

Mungkin ada lagi alasan kenapa Peniaga suruh "PM" ini antara sedikit alasan or strategi.
Ya,memang susah untk bakal pelanggan untuk PM peniaga tersebut. Buang masakan..Buatla macam
perniaga biasa di supermarket or pasaraya. 
Hakak nak bgtau sikitni,Itu Offline dik non..Ini Online. memang sama tapi cara kami berbeza ๐Ÿ‘€

#TeamIedaMizan 
#SecretCorrea
#CopyPaste 
#SharingIsCaring
#ShareUntukManafaatSemua
#JanganSentapYe
#famil10k
#f10k

Wednesday, July 20, 2016

Billboard Secret Correa Satu Malaysia

Syukur billboard #losyensecretcorrea no.1 di Malaysia selamat dinaikkan diseluruh lebuhraya di Malaysia..



#losyensecretcorrea satu-satunya losyen yang memberi kesan pantas seawal 3 hari memberi keselesaan kepada pengguna kanak-kanak mahupun dewasa.Sangat sesuai digunakan oleh #ibuhamil @ ibu #mengandung yang ingin maintain walaupun tengah #pregnant.
.
Ianya juga sangat sesuai untuk ibu lepas #bersalin secara #ceaser mahupun #normal..

Bagi yang #BerpantangSecaraCeaser dan ingin #kurus dengan #kuruscepat #kurusselamat  inilah antara satu-satu yang sesuai utk #ibudananak.

Anda tidak perlu risau tentang #panas #melekit mahupun #pijar..

Utk yang mengalami #bengkak mahupun #breastfeeding sangat sesuai utk melancarkan pemberian susu kepada bayi anda..

Ianya juga sangat bagus utk menghilangkan #stretchmarks anda ketika #bersalin..

Cubalah sekarang anda pasti #jatuhcinta dengan #kesejukannya..

Sesuai juga utk lelaki dan perempuan yang ingin memgekalkan bentuk badan #idaman..

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#StokisSecretCorrea
#TeamIedaMizan
#SecretCorreaAsia

Cara cantikkan bini

Sifir ringkas utk lelaki yang dah berbini.

Langkah 1- Bila kau nampak satu perempuan cantik gila..dah lah cantik..seksi....bau dia wangi pulak tu....dan kau rasa suka dan berkenan...kau tgk betul2 kat pompuan tu..apa yg kau suka...

Langkah 2- bila kau balik rumah kau pandang bini kau...apa beza dia dengan pompuan yang kau suka tadi...

Langkah 3- 

3.1-Kalau bini kau rambut dia kusut masai berbanding pompuan tadi...kau bawak dia p saloon buat rambut...

3.2-Kalau bini kau muka dia tak putih macam pompuan tadi..kau bawak dia p spa..atau kau belikan produk2 yang boleh putih kan kulit dia...kan dah byk produk kat pasaran..google aja..

3.3-Kalau bini kau pakai baju selekeh..pergi bawak p shooping complex..belikan baju yang cantik dan daring...kalau malu nak bawak bini p shooping..beli online..dia pos sampai rumah...

3.4-Kalau bini kau tak pandai cakap atau bini kau berkomunikasi cara kampung..ajar dia..atau bawak dia p kelas komunikasi...atau kau search kat youtube kaedah2 komunikasi moden..suh dia tgk..cakap kat bini kau...lepas bini kau layan drama TV3 atau cerita korea...suh dia layan video tu pulak...

3.5-Kalau bini kau tak pandai masak...kau carikan resepi2 kat fesbuk..pastu tagged bini kau..kalau kau tak nak malukan bini kau dengan cara tu..kau screen shot pastu sent wassap kat bini kau...bila kau dah bg resepi..kau jgn kedekut nak beli barang dapor pulak..makan nak sedap..barang dapor kedekut...bangang namanya!

3.6-Kalau kau cium bini kau busuk..kau belikan lah perfume..perfume rm10 ada..perfume mahal pun ada..kau pilih ja bau apa kau nak...

3.7-Kalau kau tengok gigi bini kau kuning..bawak p dentist..putihkan...

3.8-Kalau kau tgk bini kau gemok...bawak la p gym..x pon subscribekan kelas zumba..paling koman..belikan produk kurus....jgn kau tak bagi dia makan sbb nk bg dia kurus pulak..satg mati kebulur bini kau tu nanti..
***Sonang yo ko bagi bini ko guna secret correa.mesti dia suko..murah pun murah..kurus secara sejuk lagi..nak tau mana nak dpt ko wasap no ni:

3.9-Kalau bini kau tak seksi..kau belikanlah baju baju yg seksi macam kau selalu tgk kt FB atau TV atau pornhub..then suh dia pakai..

Penutup-Kalau kau tak ada duit nak modalkan bini kau cantik...buatlah 3 4 kerja cari duit..bila bab duit nak cantikkan bini kau...duit asyik tak ada..tapi bila bab duit nak ajak awek cantik pergi karoke dan tengok wayang ada pulak??bodoh!

Kesimpulan-Bijak kan aku???


#TeamIedaMizan
#StokisSecretCorreaAsia
#Stokis

Secret Correa lulus KKM

Untuk pengetahuan anda
#LosyenKurusSejuk mempunyai Kelulusan dari KKM.Bukan itu sahaja ia juga mendapat kelulusan dari kerajaan Brunei..



Utk tahu info lanjut boleh whatApps nombor dibawah

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa Asia
#TeamIedaMizan

Tuesday, July 19, 2016

Billboard Secret Correa

Alhamdullilah syukur..
BILLBOARD SC TELAH DINAIKKAN DI HIGHWAY SELURUH MALAYSIA

Sejuk jer highway lepasnikan denngan adanya #losyenkurussejuk Secret Correa๐Ÿ˜๐Ÿ˜





Kami juga memerlukan #Dropship #Agent atau #Pengedar untuk sertai kami.

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#StokisSecretCorreaAsia
#TeamIedaMizan

Kelebihan Avocado

Sedapnya espokat @ avocado ni kan
Nak2 lagi di minum ketika hari panas
Nyum2 rasanya๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Nak buatpun senangje

Cara saya mudahje
1.avocado
2.susu pekat manis
3.susu segar@air sejuk masak
4.choc cair @ milo sudah kalo xde(letak akhir sekali selepas blend semua bahan di atas)

Masukkn dalam blender..blend je semua
Maka terhasillah spt dibawah



Dibawah saya kongsikan kelebihan avocado
10 Khasiat Dan Kelebihan Memakan Buah Avokado
 

1) Mengawal tekanan darah

Avokado merupakan sumber besar kalium , yang membantu dalam mengawal paras tekanan darah.


2) Menggalakkan kesihatan mata

Avokado adalah sumber lutein karotenoid yang sangat baik, dimana ianya adalah untuk membantu melindungi mata daripada daripada katarak.


3) Melindungi daripada kanser

Banyak kajian telah menunjukkan bahawa avokado boleh menghalang pertumbuhan kanser prostat dan juga berkesan dalam mencegah kanser payudara.


4) Menyembuhkan nafas berbau

Avokado adalah salah satu pencuci mulut yang terbaik secara semula jadi dan bertindak untuk melawan daripada nafas berbau. Ini kerana ia membersihkan usus yang merupakan punca sebenar nafas berbau.


5) Ciri-ciri anti -penuaan

Avokado kaya dengan antioksida dan bermanfaat dalam mencegah gejala penuaan. Ia juga membantu meningkatkan sistem imun , melambatkan proses penuaan, dan menggalakkan sistem saraf yang sihat.


6) Penjagaan Kulit

Minyak avokado ditambah dalam bahan pembuatan kosmetik kerana keupayaannya untuk menyuburkan kulit dan membuat kulit anda bercahaya. Ia juga membantu dalam merawat penyakit kulit yang menyebabkan kemerahan kulit.


7) Berat badan

Avokado mempunyai 200 kalori bagi setiap 100 gram. Biasanya , buah-buahan mempunyai kira-kira 60-80 kalori bagi 100 gram. Oleh kerana jumlah yang tinggi kalori, avokado adalah makanan yang terbaik bagi orang-orang yang ingin menambahkan berat badan. Avokado adalah sumber kalori yang sihat , tidak seperti lain-lain makanan kalori yang mungkin mengandungi lemak tepu yang berlebihan dan gula yang berlebihan.


8) Mengekalkan kesihatan jantung

Avokado mengandungi vitamin B6 dan asid folik , yang membantu mengawal tahap homocysteine ​​. Tahap homocysteine ​​dikaitkan dengan peningkatan risiko penyakit jantung. Avokado juga mengandungi vitamin E, glutation, dan lemak monotaktepu, yang membantu dalam mengekalkan jantung yang sihat.


9) Vitamin E Powerhouse

Avokado adalah buah yang terbaik sumber vitamin E, vitamin yang penting yang melindungi daripada banyak penyakit dan membantu mengekalkan kesihatan keseluruhan.


10) Mengandungi banyak vitamin

Mengandungi vitamin A, B (termasuk B6, niacin dan riboflavin) C dan E serta kandungan galian seperti kuprum, magnesium, potasium dan zink, selain tidak mengandungi kolesterol dan sodium.

Ingin dptkan SecretCorrea #losyenkurussejuk

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa Asia
TeamIedaMizan
#AgentWanted
#PengedarWanted

Monday, July 18, 2016

Losyen Kurus Sejuk

Ini kak af
Dulu kak af ada spare tyre
Sekarang tidak lagi setelah menggunakan #LosyenKurusSejuk
Jadilah spt kak af



Nak #losyenkurussejuk #gerentikurus boleh wasap nombor ni:+601111983461
Stokis Secret Correa
#TeamIedaMizan

Sunday, July 17, 2016

Tips Senang Kurus

Anda ingin kurus tetapi anda masih tercari2 cara sebenar utk merealisasikan impian anda?
Mudah sahaja..kami sharekan cara mudah dan senang..
Selamat mencuba ye๐Ÿ˜๐Ÿ˜

1 – Jangan Biarkan Anda Berlapar
Tahukah anda bahawa Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. 
Tubuh akan mula membakar ‘muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah.
Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasan nya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah. Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi

2– Makan Sesuatu yang Pahit Sebelum Makan
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan. Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL. Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman.

3 – Minum Sekurang-Kurangnya 8 Gelas Air Kosong Setiap Hari
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan memetabolisma simpanan lemak di dalam tubuh. Sebelum makan makanan yang berat-berat, cuba minum air, pasti anda tidak akan makan dengan banyak.Tips Mudah minum air Kosong segelas sebelum makan

4 – Elakkan Minuman Yang Bergas
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan sangat tidak baik untuk kesihatan tubuh.Bukan hanya tidak baik tetapi akan memberikan impak kepada kesihatan anda nanti

5 – Elakkan/Kurangkan Pengambilan Garam Dalam Makanan Seharian
Pengambilan garam yang tinggi menggalakan penangkungan air. Mengurangkan pengambilan garam bermakna badan anda menangkung sedikit air. 

6 – Jangan Skip Sarapan Pagi
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi. Menurut satu kajian, mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka yang mengambilnya. Bagaimana ia terjadi?
Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di dalam darah. Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.

7 – Makan Secara Perlahan-Lahan
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh. Kerana apabila kita makan secara perlahan-lahan, tubuh akan menghantar isyarat menunjukan anda cukup makan☺️

8 – Kunyah Makanan Kepada Cebisan Kecil
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.

9 – Makan Dengan Kerap Tetapi Pada Jumlah Yang Sedikit
Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit daripada makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.

10 - Sapuan Losyen SC
Nak mudah dan senang anda sapu shj Losyen Secret Correa.Sapuan berserta cara yang betul akan memudahkan anda cepat capai impian anda๐Ÿ˜

Utk dptkan Secret Correa

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa
Secret Correa Asia
Team Ieda Mizan

Selamat mencuba semua.

Testimoni Secret Correa

Syukurkan..
Nak kurus bukan susah
Hanya sapu2je 



Orang yang malas blh cuba
Guna Secret Correa je
Sejuk di luar
Cair lemak dari dalam

Nak cuba
Nak diskaun
WhatApps:+601111983461

Nak tips:
Layari http://www.secretcorrea.com.my

Testimoni & tips byk disitu tau..

Saturday, July 16, 2016

Testimoni Secret Correa

Eh artis ke ni?๐Ÿ˜ฑ
Taklah..
Nilah penguna setia Secret Correa

Dh handsome abg ni
Dulu kene kutuk
Sekarang tanya tips



Tipsnya Secret..๐Ÿ˜ท๐Ÿ‘€
Secret Correalah
Nak cuba?meh whatApps nombor di bawah:

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa
Secret Correa Asia
#TeamIedaMizan



Friday, July 15, 2016

Testimoni Secret Correa

Masih igt lagi tak zamira
Ini lah rupanya sekarang
Gambar terkini ketika raya

Syukur losyen kurus sejuk membantu masalah dibelenggu selama ini

Anda juga boleh
Jom whatApps stokis secret correa
Ada hrga istimewa utk anda
SEGERA ye๐Ÿ˜๐Ÿ˜




WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa
Secret Correa Asia
TeamIedaMizan
#DropshipWanted
#AgentWanted
#PengedarWanted
#Brunei
#Singapore
#Malaysia
#Johor
#SecretCorrea
#AzizanOsman
#BangiSentral
#JohorBahru
#PasirGudang

Testimoni Secret Correa

Syukur Losyen Kurus Sejuk beri kesan kepada pengguna Secret Correa

Feedback ikhlas dari mereka membuatkan kami tumpang gembira..

Syukur

Masih belum terlambat utk kekal kurus cantik dan sihat๐Ÿ˜๐Ÿ˜







WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa
Stokis Secret Correa Asia
Team Ieda Mizan

Wednesday, July 13, 2016

Testimoni Secret Correa

Wah lelakipun guna Secret Correa.
Syukur beri kesan padanya..
Rata2 guna Secret Correa pasti berikan kesan positif.Anda cuba anda tahu..

Tak cuba anda tak tahu๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Jom dapatkan Secret Correa OFFER GILA2 
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa
Secret Correa Asia
Team Ieda Mizan

Tuesday, July 12, 2016

Testimoni Secret Correa

Ini kisah benar rakanku
Dulu agak sukar utk menurunkan berat badan
Dah cuba mcm2 produk tak berjaya
Sehinggalah di cubanya 
Losyen Kurus Sejuk

Mula2 katanya mcm nak ketawa
Mana mungkin sejuk meninggalkan kesan
Tapi tercabar dengan kata2ku
Dia mencuba

Sekali mencuba ini hasilnya
Berat inci hilang semuanya
Ha lain kali siapa suruh tak percaya



Anda tak percaya?
Cuba dulu
baru anda tahu kesannya

Yang berani mencuba sahaja 
Tahu mcmana kesan Secret Correani padanya

WhatApps SEGERA!!
Nak bg DISKAUN GILA2

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa Asia
Team Ieda Mizan
Stokis Johor

Sunday, July 10, 2016

Tips kecilkan lengan

Anda ingin lengan yang cantik?
Nak pakai baju rasa loose je kt lengantu..
Bolehje kita ikuti tips di bawah ye☺️๐Ÿ˜€




Di bawah ini akan dikongsikan tips yang anda perlu ambil perhatian untuk mendapatkan lengan yang kurus dan cantik.

1. Mengangkat berat
Boleh dikatakan setiap gim menyediakan alat mengangkat berat dari beban yang paling ringan sehingga beban yang paling berat mengikut keperluan individu. Jika anda mahukan lengan yang kurus, anda perlu mengamalkan latihan angkat berat ini sebaik-baiknya 3 kali seminggu. Selain di gim, anda juga boleh melakukannya di rumah. Anda boleh membeli dumbbell di mana-mana kedai peralatan senaman yang berdekatan ! Selain itu, anda boleh mencuba alternatif lain seperti mengangkat tin atau botol berisi air di rumah. Cuba lakukan seberapa banyak set yang anda mampu.Kena cuba tau..Tak cuba mana tahu boleh berjaya ke tak๐Ÿ˜–

2. Pemakanan
Anda mestilah tahu apa yang anda makan dan bijak mengawal pemakanan harian anda. Anda perlu bijak menggabungkan kumpulan makanan supaya dapat membantu anda untuk mendapatkan badan yang langsing dan lengan yang kurus. Makanan yang anda perlu utamakan ialah sayur-sayuran, buah-buahan, daging, kekacang dan bijirin, makanan rendah karbohidrat, dan makanan berasaskan tenusu. Jika anda makan makanan dari kumpulan ini, anda akan mendapat hasil keputusan yang lebih baik dan lebih cepat daripada jika anda mengamalkan tradisional diet seperti berlapar setiap hari.Kalau anda berlapar amat sukar utk anda kurangkan lemak kerana proses atau sistem badan pun tahu tak cukup maka kerja tak dilakukan.Dia pun tahu merajuk tau!!

3. Perbanyakkan minum air kosong
Air adalah medium yang paling penting untuk mengeluarkan toksin-toksin dalam badan. Tapi anda perlu berhati-hati kerana minum air secara berlebihan juga boleh memberi kesan buruk kepada anda. Oleh itu secara optimumnya, minum air sebanyak 8 gelas sehari adalah yang paling baik.

4. Aerobik
Aerobik merupakan antara cara yang paling baik untuk menggerakkan keseluruhan tubuh badan anda. Lengan yang kurus juga boleh dicapai dengan latihan ‘windmill’ atau kincir angin. Angkat kedua belah tangan anda seperti kedudukan kincir angin dan tangan kanan cuba mencapai hadapan kaki kiri dan bangun semula dan ulang pergerakan dengan menggunakan tangan kiri untuk mencapai lantai hadapan kaki kanan anda seperti gambarajah di bawah.

Anda juga boleh melakukan latihan menumbuk dengan membayangkan yang anda sedang menumbuk sesuatu untuk mendapatkan lengan yang pejal dan cantik.

5. Boxing
Boxing merupakan salah satu cara yang popular di kalangan mereka yang menjalani kehidupan sihat untuk mendapatkan lengan yang kurus dan cantik. Melakukan boxing dengan menumbuk ‘punching bag’  ini akan membantu membantu koordinasi dan keseimbangan badan anda serta boleh membentuk lengan yang cantik.Anda jangan BOXING kawan disebelah itu cari nahas namanya๐Ÿ™ˆ

6. Push-up
Push-up dapat membantu mendapatkan lengan yang kurus kerana ia boleh membentuk lengan anda dan mengurangkan tisu-tisu lemak di bawah lengan anda. Dengan menjadikan push-up sebagai salah satu rutin harian yang anda perlu lakukan, anda akan memperolehi lengan yang cantik dan kurus sepertimana yang anda inginkan.


7.Gunakan SC
Apa tu SC?Losyen Kurus Sejuk Secret Correalah..anda hanya sapu 2x sehari secara konsisten.Tak caya?cuba dulu baru tahu.Sekarang tengah PROMO ISTIMEWA

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

Stokis Secret Correa
#TeamIedaMizan
#SecretCorreaAsia

Perjumpaan bersama New Agen

Syukur Dpt bersua dengan Agen Secret Correa Singapore..

Walaupun sibuk berhari raya kami sempat berjumpa.

Orang2 di Singapore boleh direct call mereka ye utk dptkan Losyen Kurus Sejuk Pertama Di Malaysia justeru Asia..


Stokis Bersama Agen



Agen Secret Correa Singapura

Haya : ๐Ÿ“ฒ+65 9725 9960


Agen Secret Correa Singapura
Liza :๐Ÿ“ฒ+65 9220 9797

In Shaa Allah kami akan berjumpa dengan Pengedar dan juga Agen Brunei pula lepasni

Berminat utk sertai kami

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#StokisSecretCorreaAsia
#TeamIedaMizan
#TeamJutawanIslam



TRUSTED SELLER SECRET CORREA


MALAYSIA

JOHOR


IedaMizan(MONSTER STOKIS)-OWNER WEBSITE
Kawasan COD: Pasir Gudang,Johor Bahru,Pontian
☎️WhatApps/ Call:+601111983461


Name:Hamidah Hamira
☎️WhatApps/ Call:+60197709713
COD:Skudai/JB

Name:Su
☎️WhatApps/ Call :+60 11-2869 9464
COD:JB/Singapore

Name:Fateen
☎️WhatApps:+60127020930
COD:Segamat/Simpang Renggam Johor


Name:Adah
☎️WhatApps/ Call:+60197791420
COD:JB

Nama: Zubaidah
☎️WhatApps/Call:+601110605642
COD : Kluang,Johor / Dungun,Terengganu


Name:Firas
☎️WhatApps/Call:+601127537874
COD:Johor Bahru,Skudai,Johor


Name:Ezza
☎️WhatApps/ Call:+60 12-755 1984
COD:Ulu Tiram/Kota Tinggi

Name:Azemah
COD:Pekan Nanas/Pontian
☎️WhatApps/ Call:+60126519876

Name:Zariah
☎️WhatApps/ Call:+60197301941
COD:Larkin/JB

Name:Yanty
☎️WhatApps/ Call:+60127565283
COD:Ulu Tiram/JB

PAHANG


Name: Armaniza Ariffin
☎️WhatApps/ Call:+60129978311
COD:Termerloh, Pahang

Name:Atie CT
☎️WhatApps/ Call:+60179603261
COD:Jengka,Pahang

Name:Roszaliza
☎️WhatApps/Call:+601129292581
COD:Mentakab/Temerloh,Pahang

Name:Rianie
☎️WhatApps:+60108627271
COD: Gombak, Selayang, Puchong, Sri Kembangan, Kajang, Sg. Merab dan Melaka
Walkin -
SS SPA
Lot No 2.08.
Kompleks Niaga Sg Merab.. 43000 Kajang Selangor


Name:Lala
☎️WhatApps/Call:+60176892317
COD:Chenor


KUALA LUMPUR

Name:Kak Gee
☎️WhatApps/ Call:+60 12 535 4766
COD:KL/Selangor

SELANGOR
Name:Nanie
☎️WhatApps/ Call:+60196638126
COD:Shah Alam,Selangor

Name:Jiha Gaus
☎️WhatApps/Call:+60193508556
COD:Seri Kembangan,Putrajaya,CyberJaya

Name:Lala
☎️WhatApps/Call:+60176892317
COD:Bangi,Nilai,Bukit Mahkota

NEGERI SEMBILAN

Name:Huda Syafina
☎️WhatApps/ Call:+60179744481
COD:Kuala Pilah,Negeri Sembilan

Name:Cha
☎️WhatApps/ Call:+60192440164
COD:Senawang



KELANTAN


Name:Azlina
☎️WhatApps/ Call:+60197227424
COD:Kelantan/KL

MELAKA

Name:Zura
☎️WhatApps/ Call:+60136311910
COD:Melaka


SABAH


Name:Mariney@Ney
☎️WhatApps/Call:+60162396763
COD:Sabah/Wilayah Persekutuan Labuan


BRUNEI

Shazie
☎️WhatApps/ Call:+6738954995
COD:Brunei

Agen Zie :Hjh Zairinawati bte Hj Abd latif
☎️WhatApps/ Call:+6738863086
COD:Brunei

Dayang Nurul Fatin Khairunnisa Bte Awang Haji Bakar

☎️WhatApps/ Call:+6738935429

COD:Brunei


Nama penuh: Junaidah Hj Awg Besar
☎️WhatApps/ Call:+6738823563
COD:Brunei

Nama Penuh: Zubaidah Jumaat
☎️WhatApps/ Call: +6738309234
COD:Brunei

Nama Penuh: Hjh Sariah Hj Hitam
☎️WhatApps/ Call: +6738853637
COD:Brunei

Dayang Sarinah bt Haji Musa
☎️WhatApps/ Call : 8656177
COD:Brunei

Ainah bte a.chuchu
☎️WhatApps/ Call:+6738876245
COD:Brunei

Sheila
☎️WhatApps/ Call:+673 711 8997
COD:Brunei

Cta
☎️WhatApps/ Call:+6738658925
COD:Brunei

Amyra
☎️WhatApps/ Call:+673 815 2669
COD:Brunei


SINGAPORE


Salmi Akiak
☎️WhatApps/ Call: +65 94527423
COD:Singapore


Name:Raha
☎️WhatApps/ Call:+6593887265
COD:Singapore
Blog:http://secretcorreaspore.blogspot.com

Name: Baini Ramdan
☎️WhatApps/ Call: +65 9187 8334
COD:Singapore


Name:Liza
☎️WhatApps/ Call:+65 9220 9797
COD: Singapore

Name:Haya
☎️WhatApps/ Call:+65 9725 9960
COD:Singapore

Name:Nora
☎️WhatApps/ Call:+65 9226 4828
COD:Singapore