Tuesday, May 30, 2017

Fisiologi Berpuasa

RUMUSAN FISIOLOGI BERPUASA
๐Ÿ๐Ÿ‹๐Ÿ๐Ÿ‹๐Ÿ๐Ÿ‹๐Ÿ๐Ÿ‹๐Ÿ๐Ÿ‹๐Ÿ๐Ÿ‹




Fasa 1 - Hari 1-2
Gula dalam badan menurun.
Jantung berdegup perlahan.
Glikogen ditarik keluar dari otot dan menjadikan otot berasa lemah.
Tindak balas badan ialah pening, rasa nak muntah,lapar dan mulut berbau.

Fasa 2 - Hari 3-7
Lemak mula dipecahkan bagi tujuan penghasilan tenaga. Berlakunya tindakan kimia dari gliceride ke glicerol ditukarkan kepada glukosa.
Fasa ini juga berlakunya proses detoksifikasi. Menyebabkan badan dan kulit rasa berminyak.
Selain itu organ detoks seperti paru-paru berasa kurang selesa.
Pada fasa ini juga aktivit sel darah putih meningkat sekaligus meningkatkan sistem antibodi.

Fasa 3 - Hari 8-15
Proses ditoksifikasi berlangsung dgn sel-sel mati dan rosak di keluarkan.
Proses penyembuhan lebih mudah berlaku, malah penyakit lama juga dibaiki. Mungkin berlaku rasa sakit pada fasa ini.
Pada fasa ini juga tenaga dipertingkatkan dan fikiran menjadi lebih jelas.

Fasa 4 - Hari 16-30 
Badan mula selesa dgn puasa.
Proses pemulihan masih berlaku, hasilnya pernafasan menjadi lebih baik dan kualiti darah meningkat.

Subhanallah ๐Ÿ’–๐Ÿ’–๐Ÿ’–

Untuk dapatkan Secret Correa WhatApps nombor dibawah:

#TeamIedaMizan
#IMJSC
#IMLSC
#slim #kurus #secretcorreaasia

Kepentingan air kosong

====================
KEBAIKAN AIR KOSONG
====================

Bukan semua orang tahu akan kepentingan air kepada manusia.Manusia mampu bertahan tanpa makanan selama 30 hari,tetapi dengan kekurangan air selama tiga hari sahaja, ia boleh membawa maut . Manusia memerlukan air kerna kebaikanya, ia amat penting bg memastikan tubuh seseorang itu dapat berfungsi dgn baik . Jangan hanya minum kerana dahaga,amalkan meminum air kosong selalu kerana anda akan dapat melihat hasilnya dalam masa beberapa bulan. Bukan sahaja tubuh lebih bertenaga,bahkan kesihatan anda juga terjamin.

Pentingnya air. 

1.Air amat penting untuk tubuh kerana tekanan darah akan lebih terpelihara dan jantung befungsi secara berkesan.
2.Air berfungsi untuk membawa keluar semua toksin yang ada dalam tubuh manusia.
3.Air baik untuk sendi.
4.Manusia memerlukan paling kurang tiga liter air setiap hari.
5.Minum air dalam kuantiti yang banyak tidak membawa kesan yang buruk kepada kesihatan manusia.
6.Amalan meminum air akan membawa keluar segala kekotoran dalam tubuh manusia.
7.Air kosong amat menyihatkan kerana tidak mengandungi kalori,gula,atau lemak.
8.Minum banyak air dapat menyembuhkan penyakit yang berkaitan dengan ginjal.

Sihatnya ! Berdiet dengan air

1.Bagi anda yang sedang berdiet, meminum air kosong adalah lebih baik berbanding pengambilan minuman untuk menguruskan badan atau minuman rendah kalori yang terdapat di pasaran
2.Minumlah dua atau tiga gelas air hangat sebelum makan kerana ia akan mengenyangkan perut,sekaligus membantu anda mengurangkan pengambilan makanan.
3.Minumlah lapan gelas air kosong dalam sehari bagi memastikan anda sentiasa sihat dan bertenaga.
4. Air kosong yang paling baik adalah air yang tidak terlalu panas atau tidak terlalu sejuk.
5.Menurut kajian yang dijalankan,ramai orang yang mahu sihat tetapi tidak mengamalkan meminum air kosong malah lebih rajin mengambil minuman seperti kopi,teh dan minuman berkarbonat.
6.Tahukah anda,minuman ringan atau bergula tidak dapat menandingi khasiat yang terdapat didalam air kosong?
7.Sari buah-buahan juga tidak mampu membersihkan kotoran dalam badan anda sehebat air kosong. .

Free gift Secret Correa

Dengan pembelian 3 tubes Secret Correa anda layak menerima FREE HANDBAG dari kami


TERHAD 10 ORANG TERAWAL!!

WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461
WhatApps:+601111983461

#TeamIedaMizan
#IMJSC
#TrustedSellerSince2014

Monday, May 29, 2017

Secret Correa Murah

Jom dptkan Promosi Secret Correa Ramadhan


WhatApps Segera Stock Laku Keras Mcm Pisang Goreng Panasss!!

Jom #SlimRaya๐Ÿ’ƒ

#TeamIedaMizan
#IMJSC
#TrustedSellerSince2014

Sunday, May 28, 2017

Tips Pengambilan Air Kosong Ketika Ramadhan

Tip Pengambilan Air Kosong Di Bulan Ramadhan

Usaha utk kurus sangat berkait rapat dgn CUKUPNYA pengambilan air kosong.
Tp mcamana nak cukupkan keperluan air kosong masa bulan puasa.
Meh saya share beberapa tips mudah utk habiskan 2 ke 4 liter air kosong semasa berpuasa di bulan Ramadhan.
1. Semasa berbuka, mulakan dengan kurma & minum segelas air kosong suam terlebih dahulu.
2. Elakkan minum air berperisa dan berais lebih dari 1 gelas. Lebih banyak air berperisa dan berais anda minum, semakin kuranglah anda meminum air kosong
3. Semasa solat tarawih, bawalah sebotol air kosong: 500 ml atau 1 liter bersama. Minumlah antara salam / dua rakaat. Sy galakkan botol air ber-straw 
4. Semasa tidur, amalkan membawa botol air kosong dan diletakkan di meja sisi 
katil anda...teguklah apabila terjaga malam.
5. Semasa bangun sahur...jika anda berazam untuk beramal di sepertiga malam, amalkan seperti anda bertarawih. Letakkan botol air di sisi anda.
6. Minumlah air kosong dengan tertib. Iaitu dengan cara, teguk air sebanyak 3 teguk dan berhenti seketika. Bernafaslah dengan teratur 3 kali dan ulanglah semula.
Selamat beramal. Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dan membawa kebaikan dunia dan akhirat.
Aminnn

#SharingIsCaring
#TeamIedaMizan 
#IMJutawanSC 
#IMLegacySC 
#TipsKurusMudah

Friday, May 26, 2017

Salam ramadhan

Salam ramadhan


Jangan ponteng puasa ye๐Ÿ˜‰

Ingin dptkan Secret Correa Promosi๐Ÿ˜
WhatApps SEGERA:

#MonsterStokis
#TrustedSellerSince2014
#StokisWanted
#DealerWanted
#TeamIedaMizan
#IMJutawanSC
#IMLegacySC

Monday, May 22, 2017

Seminar Secret Correa

Syukur Seminar Secret Correa berjalan dengan jayanya..










Terima kasih stokis & dealer yang dtg hadir ke seminar Secret Correa

Banyak perkongsian yang kami terima dari leader-leader yang sales sehingga berjuta-juta..Syukur Alhamdullilah..

Untuk jadi sebahagian dari kami blh whatApps : +601111983461

๐Ÿ“ždirect whatApps:
http://www.wasap.my/+601111983461
http://www.wasap.my/+601111983461
http://www.wasap.my/+601111983461

#MonsterStokistSecretCorrea
#TrustedSellerSince2014
#TeamIedaMizan
#IMJutawanSC
#IMLegacySC

Artis guna secret correa

Kenal tak siapa ni


Nilah artis meletop tu
Kak Ifa Raziah..

Comelkan dagu kak Ifa Raziahni
Bukan tu je satu bdn kak ifa sapu

Kak Ifa percayakan Secret Correa
Anda bagaimana?
Sempat lagi tau nak #slimraya mcm kaka meletop ni

WhatApps:+601111983461
Direct WhatApps:http://www.wasap.my/+601111983461

#MonsterStokisSecretCorrea
#SecretCorrea
#TrustedSellerSince2014


Tuesday, May 16, 2017

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru.๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Dapatkan Promosi Istimewa sempena hari guru


WhatApps:+601111983461
Direct WhatApps:
http://www.wasap.my/+601111983461

#MonsterStokist
#TrustedSellerSince2014
#StokistWanted
#DealerWanted

Saturday, May 13, 2017

Secret Correa Special Promo

Jom dptkan Secret Correa dengan Special Promo

Harini Dapat FREE hand Bag!!
Eh2 ada lagi!!

Untuk NEW AGENT Kami berikan Free Bag Edisi Terhad kepada anda

Beg yang mampu dimuatkan kedalam handbag anda juga.๐Ÿ˜๐Ÿ˜


PROMOSI TERHAD!!




WhatApps SEGERA

Yang Membuai Buaian juga bisa mengegarkan dunia.

Selamat Hari IBU Kepada Semua Ibu2.
Sayangilah IBU anda..

#MonsterStokisSecretCorrea
#TeamIedaMizan
#IMJutawanSecretCorrea
#IMLegacySecretCorrea
#StokisWanted
#AgentWanted







Wednesday, May 10, 2017

Secret Correa Promo

Nak tahu apa yang best promo kalini
Mestilah best
Kami berikan hrga special untuk anda

Dengan pembelian 3 tubes harini anda dapat FREE hand Bag

Jom hadiahkan ibu-ibu losyen Secret Correa FREE handbag



FREE Hand Bag Sangat Terhad!
Sah hanya untuk 10 Orang Terawal๐Ÿ˜

WhatApps:+601111983461

Direct whatApps:http://www.wasap.my/+601111983461

#MonsterStokistSecretCorrea
#TeamIedaMizan
#RezqyRayyan
#IMJutawanSC
#IMLegacySC
#StokisWanted
#DealerWanted

Monday, May 8, 2017

Secret Correa Simpang Renggam

Anda di Simpang Renggam
Tercari-cari losyen paling sejuk
Terhangat di pasaran

Jom dapatkan secara terus di
Real Racquet Sport
Di bandar Simpang Renggam.

Blh direct contact:



IedaMizan Stokis Johor|#SecretCorrea
#whatapps_601111983461
IG:SecretCorreaAsia / Secret Correa Johor
Telegram:https://t.me/TipsKurusSelamat
Website:www.secretcorrea.com.my
#TeamIedaMizan
#IMJutawanSecretCorrea
#IMLegacySecretCorrea
#1K_IMLSC
#IMJDT

Thursday, May 4, 2017

Gerak Usahawan 2017

Pandang ibu ayah jika masih ada,
suami,anak2 merekalah yg ingin anda bahagiakan.
.
Cukupkah kebahagian itu anda berikan skrg ini..?
.
Bagaimana adik beradik anda
Bagaimana orang sekeliling anda

Sudah cukupkah dibantu
Cukupkah..
.
Jika tidak siapa yg anda ingin salahkan..
.
Fikirkan apakah pyebab anda berbiz jika tidak kerana sesuatu ingin anda capai..
.
Pilihan terletak di tangan anda.
.
Kita jumpa dipuncak kejayaan..
Aamiin..
.
Temui kami #teamiedamizan Di Gerak Usahawan 2017 di Litar Pasir Gudang Pada 5hb May 2017 Sehingga 6hb May 2017.



Jadikan ia sebagai pengerak anda untuk menuju mercu impian anda. Timba pengalaman dan manisnya melebihi si harum manis...
.
IedaMizan|MonsterStokis

#WhatApps_01111983461
#JohorSouthernCentre
#SecretCorreaAsia 
#TeamIedaMizan 
#TeamJutawanIslam 
#IMJutawanSC 
#IMLegacySC
#GUJ2017

Tuesday, May 2, 2017

Inner Circle Meeting Secret Correa

Alhamdullilah selesai sudah Inner Circle Meeting Monster Stokis Secret Correa.

Saya merupakan satu-satunya Monster Stokis Johor yang hadir inner circle meeting ketika itu๐Ÿ˜๐Ÿ˜.

Syukur..

Tujuan inner circle untuk membantu cara menaikkan sales bagi setiap wakil negeri..

Syukur bila terpilih sebagai Monster Stokist bukannya senang untuk kami.

Tugas agak sukar untuk memastikan perjalanan bagi setiap dealer di negeri-negeri tersebut๐Ÿ˜

Untuk anda yang ingin jadi sebahagian dari kami SEGERA whatApps:+601111983461

Ada sesuatu yang istimewa untuk anda๐Ÿ˜
Jom layan gambar monster stokist๐Ÿ˜๐Ÿ˜


Tiket Seminar EMS dah ada dengan saya๐Ÿ˜๐Ÿ˜
WhatApps:+601111983461 untuk mendapatkannya๐Ÿ˜

Hanya Kami Monster Stokis Sah Secret Correa

Hasil kejayaan bersama Secret Correa.Income geli 5 angka

Syukur..

Jom sertai kami๐Ÿ’ช

#MonsterStokist
#IMJSC
#IMLSC
#TeamIedaMizan 

TRUSTED SELLER SECRET CORREA


MALAYSIA

JOHOR


IedaMizan(MONSTER STOKIS)-OWNER WEBSITE
Kawasan COD: Pasir Gudang,Johor Bahru,Pontian
☎️WhatApps/ Call:+601111983461


Name:Hamidah Hamira
☎️WhatApps/ Call:+60197709713
COD:Skudai/JB

Name:Su
☎️WhatApps/ Call :+60 11-2869 9464
COD:JB/Singapore

Name:Fateen
☎️WhatApps:+60127020930
COD:Segamat/Simpang Renggam Johor


Name:Adah
☎️WhatApps/ Call:+60197791420
COD:JB

Nama: Zubaidah
☎️WhatApps/Call:+601110605642
COD : Kluang,Johor / Dungun,Terengganu


Name:Firas
☎️WhatApps/Call:+601127537874
COD:Johor Bahru,Skudai,Johor


Name:Ezza
☎️WhatApps/ Call:+60 12-755 1984
COD:Ulu Tiram/Kota Tinggi

Name:Azemah
COD:Pekan Nanas/Pontian
☎️WhatApps/ Call:+60126519876

Name:Zariah
☎️WhatApps/ Call:+60197301941
COD:Larkin/JB

Name:Yanty
☎️WhatApps/ Call:+60127565283
COD:Ulu Tiram/JB

PAHANG


Name: Armaniza Ariffin
☎️WhatApps/ Call:+60129978311
COD:Termerloh, Pahang

Name:Atie CT
☎️WhatApps/ Call:+60179603261
COD:Jengka,Pahang

Name:Roszaliza
☎️WhatApps/Call:+601129292581
COD:Mentakab/Temerloh,Pahang

Name:Rianie
☎️WhatApps:+60108627271
COD: Gombak, Selayang, Puchong, Sri Kembangan, Kajang, Sg. Merab dan Melaka
Walkin -
SS SPA
Lot No 2.08.
Kompleks Niaga Sg Merab.. 43000 Kajang Selangor


Name:Lala
☎️WhatApps/Call:+60176892317
COD:Chenor


KUALA LUMPUR

Name:Kak Gee
☎️WhatApps/ Call:+60 12 535 4766
COD:KL/Selangor

SELANGOR
Name:Nanie
☎️WhatApps/ Call:+60196638126
COD:Shah Alam,Selangor

Name:Jiha Gaus
☎️WhatApps/Call:+60193508556
COD:Seri Kembangan,Putrajaya,CyberJaya

Name:Lala
☎️WhatApps/Call:+60176892317
COD:Bangi,Nilai,Bukit Mahkota

NEGERI SEMBILAN

Name:Huda Syafina
☎️WhatApps/ Call:+60179744481
COD:Kuala Pilah,Negeri Sembilan

Name:Cha
☎️WhatApps/ Call:+60192440164
COD:Senawang



KELANTAN


Name:Azlina
☎️WhatApps/ Call:+60197227424
COD:Kelantan/KL

MELAKA

Name:Zura
☎️WhatApps/ Call:+60136311910
COD:Melaka


SABAH


Name:Mariney@Ney
☎️WhatApps/Call:+60162396763
COD:Sabah/Wilayah Persekutuan Labuan


BRUNEI

Shazie
☎️WhatApps/ Call:+6738954995
COD:Brunei

Agen Zie :Hjh Zairinawati bte Hj Abd latif
☎️WhatApps/ Call:+6738863086
COD:Brunei

Dayang Nurul Fatin Khairunnisa Bte Awang Haji Bakar

☎️WhatApps/ Call:+6738935429

COD:Brunei


Nama penuh: Junaidah Hj Awg Besar
☎️WhatApps/ Call:+6738823563
COD:Brunei

Nama Penuh: Zubaidah Jumaat
☎️WhatApps/ Call: +6738309234
COD:Brunei

Nama Penuh: Hjh Sariah Hj Hitam
☎️WhatApps/ Call: +6738853637
COD:Brunei

Dayang Sarinah bt Haji Musa
☎️WhatApps/ Call : 8656177
COD:Brunei

Ainah bte a.chuchu
☎️WhatApps/ Call:+6738876245
COD:Brunei

Sheila
☎️WhatApps/ Call:+673 711 8997
COD:Brunei

Cta
☎️WhatApps/ Call:+6738658925
COD:Brunei

Amyra
☎️WhatApps/ Call:+673 815 2669
COD:Brunei


SINGAPORE


Salmi Akiak
☎️WhatApps/ Call: +65 94527423
COD:Singapore


Name:Raha
☎️WhatApps/ Call:+6593887265
COD:Singapore
Blog:http://secretcorreaspore.blogspot.com

Name: Baini Ramdan
☎️WhatApps/ Call: +65 9187 8334
COD:Singapore


Name:Liza
☎️WhatApps/ Call:+65 9220 9797
COD: Singapore

Name:Haya
☎️WhatApps/ Call:+65 9725 9960
COD:Singapore

Name:Nora
☎️WhatApps/ Call:+65 9226 4828
COD:Singapore